Buisdikte

Volgende stap

Afmetingen

Bij montage in het kozijn dient u bij het opgeven van uw breedtemaat 0,5 cm van de door u gemeten maat af te halen. Bekijk hier de inmeetinstructies »

Let op: de buisdikte is afhankelijk van de breedte- en hoogtemaat. Vanaf 170 cm hoog en breed zit er mogelijk een lasnaad in de stof.

- Minimale breedte 30 cm en maximale breedte 400 cm.
- Minimale hoogte 30 cm en maximale hoogte 500 cm.

Volgende stap

Uitvoering

Volgende stap

Type stof

Volgende stap

Kleuren

Kies kleur

Let op: De kleuren en materialen van onze producten kunnen er anders uit zien op het scherm. Vraag dan ook gratis en vrijblijvend kleurstaal aan om onze producten op uw gemak te bekijken.

Kies kleur

Let op: De kleuren en materialen van onze producten kunnen er anders uit zien op het scherm. Vraag dan ook gratis en vrijblijvend kleurstaal aan om onze producten op uw gemak te bekijken.

Volgende stap

Kleur van het systeem

Volgende stap

Bediening

Tip! Indien u 2 rolgordijnen naast elkaar in 1 kozijn plaatst kies dan de totale bediening aan de buiten zijde zodat u geen koorden in het midden heeft hangen.

Volgende stap

Extra opties


Let op! Is de breedte breder dan 350 cm dan zit er bij de standaard optie geen stof om de verzwaringslat, de verzwaringslat hangt dan onder de stof.

Volgende stap

Referentie + Aantal
Rolgordijnen op maat

Een rolgordijn past thuis binnen ieder interieur. De verschillende soorten stof bieden ieder een eigen lichtdoorlatendheid. Stel uw unieke rolgordijn op maat samen en kies uit de grote variatie aan kleuren, stoffen en mooie afwerkingen.

 


Bekijk hier de foto’s van onze klanten

Bekijk foto's »
Omschrijving

Waarom kiezen voor een rolgordijn

Een standaard rolgordijn past thuis binnen elk interieur. Door de verschillende kleuren en soorten stoffen kan een rolgordijn volledig naar de wens en de ruimte samengesteld worden. Bij een lichtdoorlatend rolgordijn wordt het licht van buitenaf mooi gefilterd. U blijft uw volledige privacy behouden wanneer het rolgordijn gesloten is.

Rolgordijn verduisterend

Een verduisterend rolgordijn wordt gemaakt van een stof die 100% verduisterend is. Daardoor is een verduisterend rolgordijn zeer geschikt voor in de slaapkamer. Doordat de stof niet even breed is als de totale breedte van het rolgordijn inclusief buis, kunnen er kleine lichtkieren ontstaan. Voor optimale verduistering kunt u het rolgordijn op de dag monteren, als de situatie dit toelaat.

Wij bieden ook vormen van raamdecoratie aan met het Bottom Up Top Down systeem aan. Zo kan een Plissé of Duette® bediend worden met handgrepen. Doordat de stof verspannen is tussen het profiel, blijft ook hier de stof op haar plek hangen.

Rolgordijnen bestellen

De rolgordijnen van Mijnhoutenlamellen.be worden op maat voor u gemaakt. U kunt zelf de kleur, type stof, kleur van het systeem en ketting bepalen. Hierdoor is geen enkel rolgordijn hetzelfde en bent u verzekerd van een uniek rolgordijn.

Liever geen standaard rolgordijn? Een duo rolgordijn is vergelijkbaar met een rolgordijn. Een duo rolgordijn bestaat uit twee lagen stof die achter elkaar komen te hangen. Door de open en gesloten banen kunt u zelf de gewenste lichtinval en privacy bepalen.

Rolgordijn contrarollend uitvoeren

Maak uw rolgordijn echt uniek door deze contrarollend uit te laten voeren. Dit betekent dat de stof van het rolgordijn aan de voorzijde afrolt. Bij een standaard rolgordijn rolt de stof aan de achterzijde af. Hierbij is de buis met opgerolde stof te zien. Bij een contrarollend rolgordijn ziet u de buis en stof niet. Dit geeft een strakke uitstraling.

Gratis kleurstalen rolgordijn aanvragen

De collectie rolgordijnen bestaat uit vele, mooie kleuren. De kleuren op onze website kunnen echter iets afwijken van het origineel. Wij raden u dan ook altijd aan om alvorens gratis en vrijblijvend kleurstalen aan te vragen. Met deze stalen kunt u thuis kijken en bepalen welke stof en kleur het beste past binnen het interieur.

U bent ook van harte welkom in onze showroom in Gent. Hier hebben wij een aantal vormen van raamdecoratie op maat gemonteerd, zodat u de producten in het echt kunt bekijken. Elke donderdag tot zaterdag is de showroom geopend. Voor de exacte openingstijden kunt u de contactpagina raadplegen.

Technische gegevens
Afmetingen
Bestelbreedte: Totale breedte inclusief de montagesteunen en of cassette
Stofbreedte: De stofbreedte is 35mm smaller dan de bestelbreedte. Waneer u kiest voor een cassette is de stofbreedte 45mm smaller dan de bestelbreedte.
Minimaal leverbare afmetingen: 30 cm breed x 30 cm hoog
Maximaal leverbare afmetingen: 350 cm breed x 400 cm hoog bij cassette maximaal 250cm breed
Type eigenschappen
Stof type: 100% Polyester
Bediening: Links of rechts met kunststof ketting, metalen ketting optioneel
Onderlat: De stof zit standaard om de verzwaringslat gestikt. Is de breedte breder dan 350cm dan zit er geen stof om de verzwaringslat, dit hangt dan onder de stof.
Let op  
Indien de hoogte en breedte meer dan 170cm bedraagt zal het rolgordijn een lasnaad bevatten.
Maat berekenen

Het opmeten van uw rolgordijnen is een nauwkeurige aangelegenheid. Onderstaande meetinstructies helpen u de juiste maat te berekenen. Deze kunt u doorgeven bij uw bestelling.

1. Stel vast of er geen verwarmingsbuizen of deurhendels in de weg zitten.

2. Bepaal of de rolgordijnen in de dag (tussen twee raamstijlen of muurdelen) of op de dag (vrij hangend aan de muur boven het kozijn of aan plafond) worden geplaatst.


In de dag

Breedte:
 • Meet de breedte van het kozijn op drie punten.
 • Neem de smalst gemeten maat.
 • Haal hier -0,5cm speling van af, dit is uw bestelmaat.
Hoogte:
 • Meet de hoogte van het kozijn links en rechts.
 • Neem de strakke hoogtemaat, dit is uw bestelmaat.

Let op: De stof is ± 3,5 cm smaller dan het systeem.

(bij een rolgordijn met cassette is de stof 4,5cm smaller)

Op de dag

Breedte:
 • Meet de breedte van het kozijn op drie punten.
 • Neem de smalst gemeten maat.
 • Haal hier -0,5cm speling van af, dit is uw bestelmaat.
Hoogte:
 • Meet de hoogte vanaf onderkant kozijn/vensterbank tot bovenkant van het kozijn en tel hier ± 8 cm bij op voor het monteren van het profiel.

Let op: De stof is ± 3,5 cm smaller dan het systeem.

(bij een rolgordijn met cassette is de stof 4,5cm smaller)

Opties

Optrekkoorden

ketting

U kunt kiezen uit een kunstof of metalen optrekkoord om uw rolgordijnen te bedienen. Het gewicht aan de onderzijde van het rolgordijn is omzoomd met de gekozen rolgordijn stof.


De montagebeugels

montagebeugels

Bij alle rolgordijnen worden standaard universele montagebeugels meegeleverd, geschikt voor zowel montage 'in de dag' als voor 'op de dag'.


Contrarollend

Contrarollend

Bij niet contrarollende rolgordijnen rolt de stof aan de achterzijde af.
Bij contrarollende rolgordijnen rolt de stof aan de voorzijde af.

 

Daarom kies je voor ons

 • Scherpe prijzen
 • Productie in eigen fabriek
 • Binnen 15 werkdagen geleverd
 • 2 jaar garantie
 • Veilig betalen

Kan ik u ergens mee helpen

Bel gratis: 078 70 90 22
Of gebruik onze online chat

In deze shop wordt veilig betaald met: